Зоопарк

образователна дейност

Дейности

образователна дейност

По предварителна заявка от учителите, зоопаркът работи с организирани групи деца от детски градини и училища като предлага информационни беседи на различни теми, свързани с животните, екологията и зоопарка. Зоопарк Бургас следва практиките на зоопарковете в цял свят, като се основават на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията – включени са възможности за творческа изява, тематични разходки из зоопарка и други индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контактът и грижите за животните, които винаги се приемат с голям възторг от децата.

Образователна дейност - 1
Образователна дейност - 2
Образователна дейност - 3

Добрият пример

Директорът и собственик на зоопарк Бургас – Кръстьо Дъбов провежда открити уроци и лекции на деца на различни възрасти с интересна и любопитна информация за различните обитатели и бъдещите проекти на зоопарка.

Колекция от екзотични яйца

образователна дейност

В Зоопарк Бургас вече може да видите най-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

Образователна дейност - 5
Образователна дейност - 6
Образователна дейност - 4