Зоопарк

Контактни зони

Контактни зони

Зоопарк Бургас разполага с четири контактни зони – капибари, котешки лемури,  комбинирана зона – алпаки, мини холандски козички, зайци, костенурка Сулката и виетнамски мини прасенца.

В контактните зони посетителите могат да общуват, да се снимат и да нахранят от ръка различни животни, които са свободно пуснати. В различните зони са подбрани животни, които са социални, дружелюбни, не са опасни за посетителите и дори най-малките от гостите могат да се запознаят отблизо с тях.

Това е чудесен начин хората и животните да общуват едни с други. Контактните зони са особено интересни за най-малките посетители, които искат да научат повече за животинския свят.

Работно време

Контактните зони работят всеки ден
от 08:00 до 17:00 часа.

Контактна зона Капибари и Нандута

В зоопарк Бургас може да се насладете на контактна зона капибари и нандута. Тежащи между 35 и 65 килограма, капибарите са най-големите гризачи в света. Нанду са големи нелетящи щраусови птици, произхождащи от Южна Америка. Можете да общувате, да се снимате и да нахраните от ръка тези мили, социални и дружелюбни животни.

Комбинирана зона

Контактни зони

В комбинираната зона са подбрани кротки и дружелюбни животни, които си съжителстват добре заедно. Там можете да нахраните от ръка и да се снимате отблизо с алпаки, мини холандски козички, гигантски зайци Пеперуда и костенурка Сулката. Африканската костенурка Рафарло е най-голямата на Балканите. Тежи 55 килограма.

Очаквайте скоро!

Контактна зона Котешки лемури

Котешкият лемур е ендемичен вид за остров Мадагаскар. Това са едни от най-гласовитите примати. Издават звуци наподобяващи мяукане на котка. Те са много игриви, закачливи и обичат вниманието.

Контактна зона Виетнамски мини прасенца

Това са декоративна порода прасенца, които често се отглеждат като домашни любимци. Те са много мили и дружелюбни.

Правила при влизане в контактна зона:

Молим Ви:

Децата трябва да са с възрастен придружител. Уверете се, че са съобразителни и спазват указанията на персонала.

Молим Ви:

При допир с животните, моля бъдете нежни и внимателни. Избягвайте да ги докарвате до стрес и се уверете, че ги докосвате само на разрешени места.

Молим Ви:

Не издавайте силни звуци, за да не уплашите животните.

Молим Ви:

Забранено е използването на светкавици и фотоапарати с шумни функции в контактната зона, за да не предизвикате стрес и дискомфорт на животните. Моля, използвайте безшумни режими.

Молим Ви:

Следвайте указанията за хигиена. Използвайте предоставените станции за измиване на ръце преди да влезете в контактната зона.

Молим Ви:

Не оставяйте своите деца без надзор. В контактната зона вие носите отговорност за тях!

Молим Ви:

Не гонете и не хвърляйте предмети по животните.

Молим Ви:

Не влизайте в отделението на животните без разрешение на персонала. Нашите служители ще ви насочат към безопасните зони, където можете да се насладите на животните отблизо.

Молим Ви:

Винаги спазвайте инструкциите на опитния персонал. Те са обучени да осигуряват безопасността на животните и посетителите.

Полезна информация:

Билети за контактните зони може да закупите в кафето. В цената на билета е включена храна за животните. Време за престой 15 мин.

Вход за контантни зони

За посещение на контактните зони се заплаща допълнително