Зоопарк

История на зоопарк Бургас

Да вложиш душа и сърце

История на зоопарк Бургас

Историята на зоопарк Бургас започва
преди 20 години, когато в овощна градина е открита ферма за пауни. С течение на времето фермата се разраства и се превръща в най-голямата колекция с пауни в Европа и Азия. Години по-късно освен пауни, вече има и други видове животни. След лицензирането на зоопарка през 2019 година се появяват и екзотични видове, много от тях единствени в България.

“Мечтата ни беше зоопаркът да бъде гордост за града, както и гордост за нас, които сме го направили”, казва собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Зоопарк Бургас не е типичният зоопарк. Мястото е екосъобразно, няма асфалт и бетон, а зелени площи с богата растителност. Много от животните са свободно пуснати. Всички обитатели се отглеждат в природна среда, близка до естествената им и на територии в пъти по-големи от зоопарковите изисквания. А екипът се придвижва на екологични и безшумни возила на ток, които щадят околната среда и не безпокоят животните.

Зоопаркът приютява безвъзмездно и много наранени животни, пренасочени от различни фондации, избрали да се доверят на нас като място с най-добри условия за отглеждането им. Много от тях, след положени грижи и пълното им възстановяване биват върнати обратно в дивата природа.

полярен вълк - зоопарк Бургас
История на зоопарк Бургас
История на зоопарк Бургас
История на зоопарк Бургас